• MAATWERK IN KENNISOVERDRACHT MAAKT KWALITEIT VAN KENNIS BEHOUD..

PE SEH mogelijkheden

Via MMK Opleidingen BV  (in samenwerking met Hoffelijk Financieel)

MMK biedt 2 programma’s met elk 6 A PE punten aan. U kunt kiezen uit deelname van 1 dag ( als u voor dit jaar met 6 verplichte A punten kunt volstaan ) of een combinatie van 2 dagen. In dat laatste geval heeft u 12 A PE punten behaald en voldoet u volledig aan de SEH eisen voor 2020.

Op de site van de SEH kunt u de volledige tekst en uitleg lezen omtrent A en B PE punten. Klik hier voor meer informatie 

Risicobereidheid; de adviseur of de klant?

(6 PE A punten)

Arbeidsongeschiktheid
Jaarlijks ontvangen zo’n 550.000 Nederlanders een uitkering voor arbeidsongeschiktheid. 
En dat zijn echt niet alleen mensen met een fysiek zwaar beroep. In ruim een derde van de gevallen is een psychische aandoening de oorzaak. Ook kan een klant natuurlijk arbeidsongeschikt raken door een ongeluk of door een herseninfarct. Kan een klant ij zo’n geval zijn hypotheeklasten nog betalen?

Overlijdensrisico.
Vanaf 2020 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met NHG. Sinds 2018 geldt dit al voor nieuwe hypotheken met NHG. Sindsdien daalt het aantal overlijdensrisicoverzekeringen sterk dat in combinatie met een hypothecair krediet wordt afgesloten.

Korte inhoud van het programma:

- wat zijn reële (inkomens)risico’s, voor de klant, wat kunnen de gevolgen zijn op langere termijn. Kifid uitspraken (bijvoorbeeld 2018-124,2019-387 en 2019-425);
- wat zijn externe ontwikkelingen, bijvoorbeeld gestegen huizenprijzen, minder budget voor (woon)verzekeringen, beleid verzekeraars, NHG;
- hoe krijgt de adviseur eerlijke antwoorden van de klant en zijn partner als het gaat om de risicobereidheid of is de drijfveer van de klant uitsluitend lage kosten?
- wat is de invloed van de adviseur op de keuze van de klant, integriteit van de adviseur.

Vaardigheden:
-inventariseer welke belangen er daadwerkelijk spelen op de achtergrond bij de klant, doorvragen naar drijfveren bij de klant;
-de partner van de klant wordt actief hij het gesprek betrokken;
-de kracht van het samenvatten binnen een adviesgesprek;
-emotionele gemoedstoestand van de klant. Kan de klant op dit moment verstandige keuzes maken als het gaat om afdekken van de risico’s of beheerst de wens om het huis te kunnen kopen de klant dermate dat in een vervolggesprek de risico’s nogmaals aan de orde moeten komen.
-hoe creëert de hypotheekadviseur, draagvlak bij de klant en hoe wordt de klant verantwoordelijk voor de gekozen keuzes rondom de inkomensvoorzieningen.

Dagindeling

Ochtendprogramma:
-    Powerpoint presentatie
-    Interactieve discussie
-    Lunch

Middagprogramma:
-    Casus behandeling. 
-    Nadruk op herkennen problematiek (wolf in schaapskleding) en de vaardigheid om deze inzichtelijk te maken voor- en uit te leggen aan de klant;
-    Plenaire bespreking gevonden resultaten 
-    Discussie naar aanleiding van uitkomsten en belang voor zowel de klant als de adviseur;

II Actualiteiten Echtscheiding 

(6 PE A punten) 

Als mensen uit elkaar gaan en hun relatie beëindigen, heeft dat gevolgen voor de eigen woning en financiën. Als (een van de) partijen inzake hun relatiebeëindiging de adviseur om begeleiding van hun financiële huishouding vragen is voor deze adviseur (actuele) kennis van alle onderdelen een belangrijke voorwaarde om een geïntegreerd advies te kunnen geven.
Een geïntegreerd advies is noodzakelijk omdat bij relatiebeëindiging diverse onderdelen van de financiële en fiscale huishouding van de klant worden geraakt. Er zijn diverse fiscale en juridische aspecten waar in het advies rekening mee moet worden gehouden.

Korte inhoud van het programma:

Dit programma biedt de adviseur handvatten, kennis en inzichten in de volgende actualiteiten:
-    Nieuwe duur partneralimentatie (wetgeving per 1 januari 2020);
-    Aanpassing van de aftrekbaarheid van persoonsgebonden aftrek, zoals alimentatie (wetgeving per 1 januari 2020);
-    Actualisatie Verzamelbesluit lijfrenten ( 16 mei 2019, nr. 2019-115021);
-    Gevolgen mogelijke aanpassing WVPS (beoogde ingang 1 januari 2021);
-    Verbreking relatie als onderdeel van hypotheekadvies => NHG verruiming mogelijkheden uitkoop partner (één van beide partners blijft in de woning);
Naast kennis van de actualiteiten is ook een onderdeel van het programma op welke wijze en vaardigheid de hypotheekadviseur het risico van scheiden standaard besrpeekbaar maakt in een adviesgesprek.
Bij de analyse en het advies van de adviseur over de vraag of de woonlasten (blijvend) betaalbaar zijn na de relatiebeëindiging zal het netto besteedbaar inkomen berekend dienen te worden.

KOSTEN 

De kosten per dag zijn € 235,=. Doordat MMK Opleidingen BV geaccrediteerd is als Europese onderwijsinstelling (CRKBO register) is geen BTW verschuldigd.
Indien gekozen wordt om beide PE dagen te volgen wordt op de 2e dag een korting van 20% gegeven waardoor de prijs voor die dag € 188,= bedraagt en voor de 2-daagse totaal dus € 423,=!

Planning en locatie

Op diverse plaatsen in het land worden de trainingsdagen ingepland.
Bijvoorbeeld: Dorpshuis Versvliet te ’s Heer Abtskerke, Fletcher hotel Sallandsche Heuvelrug te Rijssen, Hotel Waanders te Staphorst en de eigen trainingslocatie van MMK Opleidingen te Utrecht.

Echter ook bij In-company trajecten of anderzijds voldoende deelname worden de locaties in overleg vastgesteld op een door u gewenste dag, maand en tijdstippen.
Flexibiliteit is één van de sterke punten van MMK Opleidingen BV.

Zowel vóór als na de zomervakantie worden trainingen ingepland. Zie hiervoor de kalender van de SEH of stuur voor informatie en mogelijkheden een email naar: info@mmkopleidingen.nl 

Ik vertrouw (wederom) op een leerzaam, nuttig en plezierig PE SEH-jaar in onze samenwerking!

III Duurzaam wonen

Vanaf heden kunt u het e-learning lesmateriaal voor de verplichte 3B punten PE SEH via MMK Opleidingen BV bestellen.

De kosten bedragen all-in € 59,=.

Na het voldoende maken van de toets ( de norm is 70% ) wordt direct een certificaat aangemaakt.
De 3B punten zijn in 2020 of 2021 mee te nemen ter bepaling van uw vereiste 12 punten PE SEH.
U kunt dus zelf aan de hand van uw opleidingsprogramma een keuze maken.
Succes en graag tot uw dienst!

 

  • Wft PE verplichting

    Als u middels Wft PE tot 01-04-2019 de werking van uw bestaande diploma’s in stand heeft gehouden of tot 01-04-2019 een n...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.